skip to Main Content
Kinderboekenweekactie: 2 T/m 13 Oktober

Kinderboekenweekactie: 2 t/m 13 oktober

Het is weer kinderboekenweek! Omdat voorlezen leuk, gezellig en ook ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen, hebben wij als praktijk een speciale actie op facebook om het voorlezen nog meer te stimuleren:

Ken jij iemand die jij een kinderboek gunt? Tag diegene dan onder het bericht op facebook (zie link hieronder). Onder alle deelnemers verloten wij het boek ‘Ik reis de wereld rond’ van Annemarie Dragt.
Reageren kan van 2 t/m 13 oktober. Op 14 oktober maken wij de winnaar bekend!

reageer hier op Facebook

Voorleestips:

  1. Ritueel. Maak van de voorleesmomenten een vaste gewoonte. Kies daarvoor de tijd die jou goed uitkomt: lekker rustig ’s morgens vroeg, ’s middags samen op de bank of voor het slapen gaan. Elke dag 20 minuten voorlezen, stimuleert de ontwikkeling van je kind.
  2. De kaft. Bekijk samen de voor- en achterkant van het boek. Praat over wat je kind ziet op de illustratie. Je kind krijgt interesse in het boek en komt in de voorleesstemming.
  3. Stel vragen. Stel vragen over het verhaal of de plaatjes. Beperk dit tot één of twee vragen per bladzijde om je kind niet uit het verhaal te halen.
  4. Laat je kind reageren. Geef je kind ruimte om te reageren. Ga in op de vragen en opmerkingen van je kind tijdens het voorlezen; alles wat je kind zegt is goed. Op deze manier blijft het kind betrokken bij het verhaal.
  5. Moeilijke woorden. Bespreek moeilijke woorden; dit is goed voor het uitbreiden voor de woordenschat.
  6. Herhalen. Kinderen vinden het fijn om te weten wat er komt en een verhaal zelf af te maken. Herhaling is goed voor het geheugen en om nieuwe informatie op te slaan.
  7. Napraten. Praat samen over het boek als het uit is. Wat vond je kind ervan? Wat was leuk? Wat was spannend? Wat zou je kind doen als .. Door na te praten en het verhaal na te vertellen, gaat je kind het verhaal beter begrijpen.
  8. Plezier. Laat je eigen plezier in lezen zien. Zo stimuleer je het enthousiasme van je kind.
Back To Top